De verhalen van onze voorlopers mogen wat ons betreft zoveel mogelijk verteld en gedeeld worden. Een mooie plek om dit te doen is P+ magazine. Een platform dat een podium biedt aan ondernemers die zich inzetten voor een betere wereld voor mens en natuur. Met daarbij ook aandacht voor voorlopers die zich inzetten voor een voedselsysteem waarin me minder verspillen, meer plantaardig eten en het klimaat ontlasten.
Van spek naar bonen
Een transitie bestaat uit verschillende ingrediënten: informatie over de voordelen van de overstap van oud naar nieuw, voorlopers die laten zien dat het ook anders kan en natuurlijk moet het alternatief toegankelijk zijn voor iedereen. De overgang naar een plantaardig voedselsysteem, ook wel de ‘eiwittransitie’ genoemd, is hierin geen uitzondering.
Om te laten zien hoe vanuit verschillende invalshoeken aan deze transitie wordt gewerkt, hebben we een reeks artikelen uit P+ magazine op een rij gezet. Met voorlopers aan het woord die elk op een unieke manier werken aan een gezamenlijk doel.
In 2019 en 2020 focussen we ons op het speerpunt 'Klimaat en Voedsel'. Vanuit dit speerpunt steunen we groene, sociale en creatieve 'voedselvoorlopers' die de transitie naar een nieuw voedselsysteem, goed voor mens en planeet, mogelijk maken. Bekijk hier het portfolio