Over het fonds

Het BankGiro Loterij Fonds steunt kunst- en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan en onze wereld kritisch bevragen. Initiatieven die samen met mensen uit alle lagen van de samenleving nieuwe perspectieven ontwikkelen en je uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven.

BankGiro Loterij Fonds en Stichting DOEN
Het BankGiro Loterij Fonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij. Naast het ondersteunen van radicale verbeelders in Nederland vanuit het BankGiro Loterij Fonds financiert DOEN ook creatieve vernieuwers in Noord, Oost en West Afrika en via Arts Collaboratory partners in Azie en Latijns-Amerika. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Stichting DOEN onder het programma Cultuur en Media Internationaal.

Over de hele wereld zien we dat kunst en cultuur verwondert, het publiek en confronteert en mensen verbindt. Vaak is creativiteit de universele motor voor verandering die mensen uitdaagt om voorbij het bestaande te denken.

BankGiro Loterij Fonds en BankGiro Loterij
Dankzij de BankGiro Loterij en haar deelnemers kunnen wij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met kunst en cultuur. De BankGiro Loterij doet dit door kunst en cultuur die bewezen van waarde is optimaal bereikbaar te maken voor bezoekers, bijvoorbeeld door het ondersteunen van musea zoals het Rijksmuseum en het Fries Museum. Wij stellen op onze beurt kunstenaars en culturele instellingen in staat nieuwe kunst te maken en een blik op de kunst en cultuur van de toekomst te werpen, om te verkennen wat van waarde kan worden. Ook werken we samen met de BankGiro Loterij om met speciale acties en activiteiten zoveel mogelijk deelnemers kennis te laten maken met kunst en cultuur in Nederland. Dit doen we door de BankGiro Loterij Experience en met de BankGiro Loterij VIP Kaart.

BankGiro Loterij Experience
Samen met de BankGiro Loterij bieden we deelnemers graag de kans om kennis te maken met verrassende aanbod van onze culturele partners. Van een huiskamerconcers van het Philharmonisch Orkest tot een masterclass van topacteur Gijs Scholten van Aschat.. Lees meer.

BankGiro Loterij VIP-kaart
Alle deelnemers van de BankGiro Loterij krijgen een eigen BankGiro Loterij VIP-kaart. Hiermee krijgen zij gratis toegang tot musea, korting op bijzondere avondjes uit én kans om exclusieve evenementen te bezoeken. Zo krijgen deelnemers de kans om zoveel mogelijk culturele partners te ontdekken. Ook partners van het BankGiro Loterij Fonds doen hieraan mee.