Dutch Design Week 2017

Van 21 t/m 29 oktober is Eindhoven weer de designhoofdstad van Nederland. De plek voor nationale- en internationale ontwerpers die het vizier op de toekomst hebben gericht. Als fonds voor vernieuwing en verrassing is het BankGiro Loterij Fonds natuurlijk ook betrokken én aanwezig. Vanuit de bijdrage van de BankGiro Loterij ondersteunen wij dit jaar het World Design Event en het 100% circulaire People's Pavillion. De ontmoetingsplek voor creatieve denkers en doeners uit de hele wereld!

World Design Event
Verwacht is dat 2/3 van alle mensen over 30 jaar in steden woont. De stad heeft dus de toekomst en deze toekomst komt samen tijdens het World Design Event. Centraal staat hoe design het leven van stedelingen slimmer en socialer kan maken. Ontwikkelingen die veranderen hoe we reizen, eten, wonen en oude worden.

People’s Pavilion
In het hart van het World Design Event staat het People’s Pavillion. Gebouwd met geleende materialen van de mensen uit Eindhoven. Materialen die zij na afloop netjes weer terugkrijgen. Alsof het paviljoen nooit bestaan heeft! Voordat het zover is zal het er bruisen van de energie. Lezingen, concerten en andere samenkomsten maken het dé ontmoetingsplek van het event. De plek om samen te leren, te doen en een plan te maken voor de toekomst.

Creative Embassies
Verspreid over de verschillende locaties van het WDE vind je verschillende embassies van de toekomst met elk een centraal thema. Dit zijn: Health, Data, Food, Intimacy, Climate action, Urban tranformation, Mobility and Energy en Robot Love. Onderwerpen die de pijlers vormen voor het ontwerp van de toekomst. Hierbij valt Robot Love natuurlijk het meeste op. Al klinkt het nu nog een beetje vreemd, het duurt niet lang voordat robots een grote rol spelen in ons leven. Niet alleen als een handige hulp, maar ook als een vriend of zelfs partner. Het door ons (los) ondersteunde Robot Love gaat met hun eigen Embassy of Robot Love verder in op dit bijzondere vraagstuk vraagstuk van de (nabije) toekomst. Lees ook hier het interview met Ine Gevers van Robot Love.

Er is meer
Ook buiten het World Design Event is er natuurlijk van alles te ontdekken. Doe dit ook vooral. En houd hierbij een oogje open voor andere organisaties die wij ondersteunen vanuit de bijdrage van de BankGiro Loterij:

Voordekunst
Is met de Dutch design community verschillende samenwerkingen gestart op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen. Lees ook het interview met Kristel Casander van Voordekunst.

Atelier NL
Voor hun meest recente project ‘To See a World in a Grain of Sand’ roept Atelier NL de wereldgemeenschap op om zand te verzamelen en naar hen op te sturen om dit om te zetten in natuurlijk glas.

Drents Dorp Design
Drents Dorp maakt Drents Dorp Design! Echt design, maar met een eigen karakter.

Farm of the World
Farm of the World, Cor Unum, Studio Claudy Jongstra, en EE Labels tonen hun samenwerking op het gebied van design en materiaal in de tentoonstelling Natural Forces. 

Next Nature
De robots komen eraan! Ze worden met de dag slimmer, goedkoper en betrouwbaar. Heb ik straks nog wel een baan? Of wordt die door een robot afgepakt?

SetUP
Algoritmes maken de wereld eerlijker, mooier en productiever omdat ze gemaakt zijn van pure wiskunde? Met dit idee wil SETUP afrekenen. Algoritmes drijven op data. Die data komen uit een sociale context.

De Voorkamer
Middenin Eindhoven bevindt zich De Huiskamer, een centrum voor informatie, begeleiding, educatie en cultuur voor nieuwkomers in de stad. 

Stichting DOEN
Ook ondersteunde initiatieven van Stichting DOEN zijn te vinden in Eindhoven. Een aantal activiteiten op een rij.

New Material Award Challenge
10 ontwerpers die eerder kans maakten op de New Material Award (helaas niet wonnen) tonen hun potentie tijdens de Dutch Design Week. Via de ‘New Material Award Challenge’ hebben zij twee maanden gewerkt aan hun duurzame concept en materialen. Tijdens de Dutch Design Week presenteren zij met de eigen ontwikkelde concepten hun visie op de toekomst.

Social Label
Designcollectie gemaakt door toonaangevende ontwerpers en mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt.

Makers Unite
Een sociale onderneming die, via creatieve producten en opdrachten, kansen biedt aan mensen die nieuw zijn in ons land.

Het Jongerenhuis
Middenin Eindhoven bevindt zich De Huiskamer, een centrum voor informatie, begeleiding, educatie en cultuur voor nieuwkomers in de stad. 

Aectual Floors
Presenteert de eerste 3D-geprinte vloer!

Botanic Bites
Stel je voor dat je op hetzelfde stuk land 15 keer meer plantaardig eiwit kan verbouwen dan dierlijk en dat je worsten kan maken die 15 keer langer zijn.

Koop je kaartje met korting

  • Ben je in het bezit van een BankGiro Loterij VIP-kaart, dan krijg je korting via deze speciale actie.
  • Voordekunst nodigt je uit om bij hen langs te komen en biedt daarnaast een leuke korting via een eigen actie.