BankGiro Loterij Experiences - BankGiro Loterij Fonds

BankGiro Loterij Experiences

Het BankGiro Loterij Fonds en de BankGiro Loterij bieden samen de kans aan deelnemers van de loterij om op een bijzondere manier cultuur te beleven. Deelnemers lieten zich vorig jaar al verrassen door een BankGiro Loterij Experience. Belevenissen die een bijzondere indruk achterlaten. En dat is precies de verwondering waarin wij zo geloven.
Ook in 2016 financiert het BankGiro Loterij Fonds een aantal van dergelijke initiatieven waar deelnemers van de BankGiro Loterij kans maken op een unieke belevenis. Hieronder een paar mooie voorbeelden van Experiences die in 2016 plaatsvonden.

Masterclass van acteur Gijs Scholten van Aschat

Een unieke masterclass van Gijs Scholten van Aschat, winnaar van de prestigieuze Louis d’Or en in het bezit van een Gouden Kalf... Menig toneelschoolstudent zou er wat voor over hebben. Deze bijzondere eer viel ten deel aan een tiental winnaars van de BankGiro Loterij. Een beetje zenuwachtig waren ze wel. In de repetitieruimte van Toneelgroep Amsterdam wachten de winnaars op één van Nederlands beroemdste acteurs. Het ijs is echter snel gebroken. Scholten van Aschat draagt een paar scènes voor van zijn favoriete toneelschrijver Shakespeare en neemt uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden. Van tevoren mochten de winnaars iets instuderen en voordragen. De acteur laat zien hoe hetzelfde stuk verandert door het op een fluistertoon voor te dragen. Aan de enthousiaste reacties van de winnaars te zien, is het een ervaring om nooit meer te vergeten.

Een concert in je eigen huiskamer

Stel je voor dat de musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest een concert geven in jouw huiskamer… Je mag buren, vrienden en familie uitnodigen en voor een drankje en een hapje wordt gezorgd. Voor één winnaar van de BankGiro Loterij kwam deze droom uit. Aan alles is gedacht als het trio van musici uit het orkest de eerste noten speelt in een klaslokaal op de school van conciërge Annemieke Koreman. Familie en gasten zakken weg in comfortabele stoelen, er is een programmaboekje, de hapjes en drankjes staan klaar en een professionele fotograaf legt alle bijzondere momenten vast. Het is een belevenis die niet beperkt blijft tot de winnares. Zij deed het concert cadeau aan haar ouders die 55 jaar getrouwd zijn en ook zij raken niet uitgepraat over de voorstelling.

Beleef 's Hertogenbosch zoals je het nog nooit hebt beleefd

Elf dagen lang is ’s-Hertogenbosch in augustus hét decor voor theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst. De stad barst zowat uit zijn voegen van zoveel creativiteit en inspiratie! Tien winnaars van de BankGiro Loterij krijgen de unieke gelegenheid om het bijzondere Theaterfestival Boulevard optimaal te beleven.
Het is een regenachtige zaterdag als de winnaars en hun introducés arriveren in ’s-Hertogenbosch, maar dat mag de pret niet drukken. Hoe trap je een dag af in deze stad? Met een Bossche Bol natuurlijk! Er volgt een rondvaart over de Binnendieze met bubbels, een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center en natuurlijk het festivalplein van Theaterfestival Boulevard. Na een uitgebreid VIP-diner in restaurant Scarpetta, genieten de winnaars van de bijzondere voorstelling ‘Het Land Nod’ van toneelgroep FC Bergman. Die vindt plaats in een replica van de Rubenszaal van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De zaal is op ware grootte en hoogte nagebouwd. Compleet met parketvloer en sierlijsten tegen het plafond. Alleen al voor zo’n beleving moet je een keer naar Theaterfestival Boulevard.

Beeld: Huiskamerconcert NedPho/ Roy Beusker