Welkom bij het BankGiro Loterij Fonds

Het BankGiro Loterij Fonds steunt kunst- en cultuurinitiatieven die midden in de maatschappij staan en onze wereld kritisch bevragen. Initiatieven die samen met mensen uit alle lagen van de samenleving nieuwe perspectieven ontwikkelen en je uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven.

Het BankGiro Loterij Fonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij financieren wij radicale verbeelders in heel Nederland. Lees in het online jaarverslag van Stichting DOEN wat er in 2018 allemaal mogelijk is gemaakt.

Museumdirecteur Charles Esche over radicale verbeelding

Solidariteit in tijden van het Coronavirus

Veel van onze partners worden op de korte of lange termijn getroffen door maatregelen die genomen zijn om het Coronavirus te bestrijden. Wellicht kan hierdoor jouw voorstelling of project niet doorgaan. Wij zijn solidair met jullie. Wij zullen op maat beoordelen of wij iets voor jullie kunnen betekenen. Waar mogelijk zullen wij hier met andere fondsen en financiers optrekken.

Het BankGiro Loterij Fonds blijft radicale verbeelders ondersteunen
Conform onze missie zal het BankGiro Loterij Fonds ook in deze tijd, waarin vergaande maatregelen de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen proberen te gaan, radicale verbeelders blijven ondersteunen. Dat betekent dat wij nieuwe aanvragen die via de website van het BankGiro Loterij Fonds binnen komen blijven beoordelen en waar passend zullen financieren. Het kan wel zijn dat het behandelen van een aanvraag langer duurt dan gebruikelijk. Heb je andere vragen over het doen van een aanvraag of een al lopend project. Misschien staat je antwoord hier tussen.

Bereikbaarheid
Sinds vrijdag 13 maart 2020 werkt het hele BankGiro Loterij Fonds-team vanaf huis. Daarom zijn wij het beste per mail bereikbaar (info@bankgiroloterijfonds.nl of per e-mail van de vaste contactpersoon).

Laten we met elkaar zoeken naar mogelijkheden om positief uit deze situatie te komen. Het BankGiro Loterij Fonds blijft radicale verbeelders financieren, juist nu!

Anneke Sipkens en Idriss Nor
Directie