Procedure - BankGiro Loterij Fonds

Matchingsregeling voor filmmakers via Cinecrowd

Makers van maatschappelijk betrokken films en video-installaties maken aanspraak op een matchingsregeling. Deze regeling is bedoeld om films te realiseren die bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe perspectieven op de wereld en uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven. Films waarbij het publiek een actieve rol speelt in de ontwikkeling, uitvoering of presentatie.

Yu-Lan van Alphen, programmamanager bij het BankGiro Loterij Fonds: ‘We willen maatschappelijk bevlogen kunstenaars en filmmakers ondersteunen en stimuleren om hun projecten te realiseren. Zodat juist die films die onze maatschappij kritisch bevragen en uitnodigen om deze op een andere manier vorm te geven er ook echt komen. Daarbij hopen we door onze bijdrage een groter bereik onder een nieuw publiek te creëren. Ik ben heel benieuwd naar de aanmeldingen!’

Wat houdt de matchingsregeling in?

Als filmmaker word je op weg geholpen met het aanjagen van hun film via een bijdrage aan hun crowdfunding-campagne. Je krijgt een bijdrage, die maximaal 25% is van het streefbedrag, met een maximum van € 2.000,-. De bijdrage van het BankGiro Loterij Fonds is voorwaardelijk: de filmmaker moet het overige deel via het publiek ophalen, alleen dan wordt er daadwerkelijk uitgekeerd.

Voor filmmakers werkt de bijdrage als een stimulans om te gaan crowdfunden. Voor donateurs werkt het als een stimulans om óók te geven: hoe meer er al op de crowdfundingsteller staat, hoe sneller donateurs geneigd zijn bij te dragen.

Uitgangspunten

Door Cinecrowd wordt een selectie gemaakt uit de voorstellen van kunstenaars en filmmakers die een crowdfunding-campagne starten via het platform. Deze stelt Cinecrowd voor aan het BankGiro Loterij Fonds. Wij bepalen of het project past binnen onze doelstellingen en criteria.

Interesse?

Denk je dat jouw project in aanmerking komt voor deze regeling of wil je meer weten over de regeling? Neem dan contact op met Cinecrowd via jeltje@cinecrowd.nl.